About us

Tango Lucas & Mira
Canción de Rango – Ricardo Tanturi (1942)
Video courtesy of by Joost Koppenaal
Recorded at Oranjekerk Amsterdam

See for more Mira & Lucas on YouTube, click here and  here.

Tango is happening in Amsterdam!
We love Tango and we would like to share that passion with you. Discover why Tango is a one way trip, with this mix of music, poetry and dance, you will get lost in the best hugs and a smooth walk on the dance floor.
We look to create a relax atmosphere and a place to not only discover tango but also to connect with people and learn more about Tango culture, poetry, dance and music.
A passion that unites people all over the world.
Lucas & Mira

Lucas Malec

Lucas komt oorspronkelijk uit Buenos Aires (Argentinië) en is zijn carrière begonnen als professioneel jazz- en tangomuzikant op de saxofoon, hij heeft een Master in compositie. Nu leeft hij volledig voor de tango, als tangodocent, organisator van milonga’s, maar ook als tango DJ op milongas in binnen- en buitenland (zo ook in Buenos Aires).

Samen met Mira van de Griendt geeft hij reguliere lessen op de dins- en donderdag in Amsterdam.

Mira van de Griendt

In 2004 begon Mira met Argentijnse tango als hobby. Sindsdien is ze vele malen naar Buenos Aires afgereisd om zoveel mogelijk te genieten ván en te leren over de origine van de tango, totdat ze in 2014 MiraTango oprichtte. Ze doet mee aan internationale wedstrijden waar ze in 2017 in London bij de finalisten behoorde. 

Het lesgeven heeft haar veel geleerd, maar door meters te maken op de dansvloeren in Nederland, Buenos Aires, Napels, Berlijn, Brussel, Kroatië, Praag, Basel (etc…) is zij steeds ietsjes meer van de veelzijdigheid van Argentijnse tango gaan houden.

Als veelgevraagd docente verzorgt Mira naast cursussen, workshops en privélessen ook optredens en tangovakanties in binnen en buitenland. Mira en haar leerlingen zijn erg blij dat Lucas Malec, haar danspartner is tijdens de lessen in Zoetermeer en Amsterdam.

Binnen haar tango-ontdekkingsreis is ze op zoek naar muzikaliteit, expressie, techniek, dialoog, de ontmoeting met andere landen en culturen en een omhelzing, die blijft ontwikkelen. www.miratango.nl